diumenge, 25 d’octubre del 2009

Sorra pura, platypus i vaques, moltes vaques

Fa tres dies que no escrivim i tres dies voltant per aquí donen per molt, encara que no sempre trobem wifi. Continuem el nostre viatge per la costa est d’Austràlia, ara mateix som a Town of 1770 i tot just hem creuat el tròpic de Capricorn... però expliquem les coses amb una mica d’ordre...

Després de la fascinant immersió al Yongala, vam seguir baixant fins a Airle Beach, un simpàtic poble de costa amb força vida nocturna i quatre cases. Per que ens fem una idea, a l’estiu deu ser com Lloret, però ara, a la primavera encara era suportable (amb tot el respecte pels habitants de Lloret... n’hi ha?). Airle Beach és especialment singular perquè és la porta a les Withsundays, un arxipèlag d’una setantena d’illes. Totes, excepte quatre són parcs naturals i amb prou feines s’hi pot arribar i en poques dormir.

La solució és enrolar-se en un vaixell i explorar els seus esculls de corall (cayos en aquest cas) i sobretot poder donar una volta per Whiteheaven beach, que com el seu nom indica és un paradís blanc. Conté una sorra d’un blanc pur que aquí anomenen sílica i que està formada per quarç netejat mil vegades pel mar. Diuen que aquesta sorra arriba de Fraser Island (l’illa de sorra més gran del món), una mica més al sud. Nosaltres que no som uns apassionats de les platges ens vam quedar esmaperduts: una sorra blanca, fina com farina i que no crema (la silica no condueix bé la calor). Per cert, a la platja hi ha petits taurons i rajades (sting rays) que neden a pocs metres. Dit així fa por, però son molt tímids i de seguida fugen.

I de la platja a la muntanya. Entre Airlie Beach i Mackay (la nostra següent parada) es pot fer una volta per l’Eungella National Park, un dens bosc situat a les muntanyes que envolten el Pionner Valley.

Aquestes muntanyes amaguen un “secret” únic: l’ornitorinc. De camí a Broken River, on es poden veure aquests simpàtics animals, es pot passar per Finch Hutton Gorge on hi ha salts d’aigua i amb una mica de sort es poden veure uns llangardaixos (lizards) de gairebé un metre de llarg. Però anem al que interessa: Broken River és un dels millors llocs per veure ornitorincs (platypus en anglès). Aquests monotremes dels que ja us vam parlar posen ous, tenen un agulló verinós, bec d’ànec i pell de llúdriga. Són tant estranys que quan els científics britànics els van veure per primer cop pensaven que els estaven prenent el pèl.

Els ornitorincs són molt tímids i cal paciència per veure’ls. No és qüestió d’arribar i trobar-ne un. Nosaltres hi vam invertir unes tres hores (no només buscant platypus, perquè en el riu també es poden veure tortugues, llangardaixos, aus i molts peixos), però finalment els vam trobar i aquí tenim la prova:

Cansats de buscar bombolles i ornitorincs capbussant-se, vam anar a dormir a Mackay. Una ciutat sense gaire interès malgrat l’esforç que hi posa l’ajuntament per posar-la bonica. I pel matí ens esperaven unes set hores de cotxe amanides amb una aturada a Rockhampton. Aquesta ciutat és la capital del bestiar de Queensland, tant que tenen vaques esculpides arreu dels carrers, tot i que últimament ha estat famosa per uns forts incendis.

Ara us escrivim des de Town of 1770, un poble que va canviar el seu nom per honorar el Capità Cook i l’any que va posar els peus a Austràlia. Des d’aquí ens acostarem a Lady Musgrave, una illa a l’exterior de l’escull de corall a fer alguna immersió. Si tot va bé el següent post anirà sobre això... i potser també sobre surf, perquè ja comencem a trobar-nos taules, noms hawaians i aquest ambient relaxat tant típic dels surfers...

by Anna & Felip

Foto 1: Withsundays
Foto 2: Un tauró prop de la platja
Foto 3: La vall de Pioneer
Foto 4: Un ornitorinc jugant a Broken River

3 comentaris:

  1. Eooo!!!

    Feia dies que no us llegia però avui m'he posat al dia. Tot molt xulo i segur que us ho passeu teta. No tingueu pressa per tornar, jeje, que aquí està tot igual.

    Eva

    ResponElimina
  2. hola:

    Hula, Hula, o como se diga

    lo estáis pasando de coña, eh?
    El "Chivi" ya ni os conocerá, sigue teniendo un "morro" que se lo pisa, se cree que es el amo.

    Del Barça, ni palabra, solo a ganado por 6-1 al pobre Zaragoza, un robo.

    Besitos

    Paspas

    ResponElimina
  3. ai, quina emoció llegir-vos... Whitehaven Beach és "LA PLATJA"!!! a mi també em va flipar la sorra blanca i l'aigua tant transparent...
    I felicitats per la troballa de platypus!!
    Apa, a seguir disfrutant!!!

    ResponElimina