dimecres, 7 d’octubre del 2009

L'illa dels cangurs

Kangaroo Island tal com la va batejar Mathew Flinders, un explorador anglès, el 1802, és una de les illes més grans d’Austràlia i és un santuari de fauna salvatge en sí mateixa. Com que està aïllada de l’illa gran (d’Austràlia) no tenen les típiques plagues que han minvat la flora i la fauna del continent. Per no tenir no tenen ni conills ni guineus i els gats els tenen entre cella i cella per destruir-los (així en diuen ells). Això fa que et demanin que no portis de fora coses com llavors, conills i fins i tot abelles (són un santuari incontaminat de l’abella de liguria, única en el món). A canvi, l’illa és un refugi perfecte per la fauna local: tenen wallabies, cangurs, lleons marins koales, opòssums, equidnes, wombats, cucaburres, pelicans australians... Perquè us en feu una idea us en deixem algunes fotos:

Kangaroo Island és un refugi per les colònies de lleons marins i és alhora l’únic lloc on et pots acostar a la platja a veure’ls moure els 300 quilos de cos. Això sí, sense fer soroll perquè dormen tres dies seguits.

Les cucaburres són unes aus de pressa increïbles. Els australians també tenen la sort de gaudir d’àguiles gegants de 2,5 metres (wedge-tailed eagle)i molts ocells que podríem considerar tropicals (els periquitos són salvatges aquí), també tenen cacatues (fins i tot a Sydney), els impressionants emús i els casuaris (que hem vist però no posem perquè no són autòctons i no tenim lloc).


Els wallabies (una mena de cangurs petits) també tenen aquí el seu refugi, en especial els Tammar wallabies que veieu a la foto. També hi ha cangurs, tant els de l’illa de Kangaroo (una espècie diferent de l’Australià) com els de la main land. En una reserva on recullen animals orfes fins i tot en tenen d’albins.

I koales, es clar. Fa molts anys n’hi havia a l’illa, però es van extingir. Cap a 1990 els van reintroduir per salvar l’espècie i en 19 anys han arribat a 30.000 exemplars (cada 5 anys es duplica la població). N’hi ha tant que fins i tot els estan portant cap al continent perquè es mengen els eucaliptus locals.

I els nostres preferits: els monotremes. Són una família animal amb només dos membres, els ornitorincs i els equidnes (a la foto).Són mamífers ovípars. Els equidnes en concret s’alimenten de formigues i tèrmits i les punxes estan fetes del material de les nostres ungles però són ben afilades.

A l’illa també tenen els petits pingüins blaus, que es poden veure només de nit en els seus llocs de cria.

També hi ha foques de Nova Zelanda (les podeu diferenciar dels lleons marins perquè no se’ls veuen les orelles).

I per acabar el recompte d’animals: els impressionants pelicans australians. Els més grans de la seva espècie. Tant que no poden submergir-se sota l’aigua. A les cinc de la tarda hi ha un biòleg boig que els dóna de menjar a Kingscote i de passada t’explica coses sobre aquest curiosos ocells.

I això que sembla un bec d’una àguila són les Remarkable Rocks, unes roques que expliquen el passat geològic de l’illa i que juntament amb l’Admiral’s Arch són un “must see” de Kangaroo Island.

Això és tot i no és poc. Escriurem d’aquí a uns dies (3) perquè ara ens n’anem a fer una volta pel red center i no ens podrem connectar.

by Anna & Felip

5 comentaris:

  1. ei, quina passada, quanta bestiola!! també m'ho apunto pel pròxim viatge, ha, ha!!

    ResponElimina
  2. Jo m'he quedat amb un concepte... Els lleons marins dormen tres dies seguits? Que cabróoooooooons.

    Per cert, aquí a Catalunya també tenim lleons, no son marins i no són lleons, sinó dogos, però a la gent li és igual.

    ResponElimina
  3. Tot mol maco, però això dels gats no m'agrada gens!

    ResponElimina
  4. Annita demà treure l'entrada del concert de Fito, saps si felip vol vindre també, perque Sergio pot ser vingui. Diga'm alguna cosa perque ja no hi ha entrades i jo ja les vui treure.
    Un petonet per tots dos.

    ResponElimina
  5. Ostres, el Fito toca a Austràlia?? Quin nivell!!

    Felip i Anna, espero que vagi molt bé per Austràlia!!

    ResponElimina