dijous, 1 d’octubre del 2009

Un matí a l’Òpera

En la nostra lluita contra el jet lag ens hem llevat sorprenentment a les 6 a.m.! I ens hem plantat davant el Sydney Opera House. La ciutat ens ha rebut amb un magnífic dia assolellat que hem aprofitat al màxim passejant pels seus barris històrics i visitant amb un guia la seva icona més internacional. No ens ha deixat indiferents. És un edifici impressionant, amb una història arquitectònica molt interessant i a més es troba en un paisatge immillorable.

L’Òpera de Sydney té gairebé mig segle. La seva edat fa encara més espectaculars les seves formes. Va ser idea de Jorn Utzon (arquitecte danès amb cognom japonès). El disseny va estar a punt de quedar en un calaix, i alguns van arribar a dir que era irrealitzable. Però Utzon va persistir i finalment va tirar endavant, encara que li va costar el càrrec. El govern australià el va retirar del projecte i mai més va tornar a Sydney per veure acabada la seva obra mestra.

I del monument més emblemàtic als orígens de la ciutat. El barri més antic de Sydney, The Rocks, és ara un idíl·lic espai per passejar i comprar. És curiós que el que ara sembla un poble per gent amb diners era en un inici un cau de mariners beguts i cases de barrets.

El Darling Harbour és una antiga zona portuària convertida en un centre d’oci i turisme. Hi ha museus i centres comercials amb botigues i restaurants. Es fa agradable passejar prop del port i apamar la ciutat i el ritme dels seus habitants. Per cert, a Sydney hi ha moltes gavines (mío!) i més ibis que coloms!

by Anna & Felip

Foto 1: Sydney Opera House
Foto 2: Detall de la “pell” de l’òpera (feta amb més d’un milió de rajoles)
Foto 3: Cases del s. XIX de The Rocks
Foto 4: Darling Harbour

5 comentaris:

  1. Que bonitoooo.

    Donde "Memo" ?

    Aqui el gatito dice que "....MIAU"

    Besitos

    Paspas

    ResponElimina
  2. Ai que preciós!!! És que és una ciutat meravellosa, com tot el país, vaja! Veig que porteu el jet lag prou bé, no?

    Seguirem pendents de la vostra aventura.

    Un petonàs!!

    Irene

    ResponElimina
  3. Es molt bonit espero que tu passis molt bé petons de tota la secció


    toto

    ResponElimina
  4. I quan fareu submarinisme?? Perquè això de fotografiar meduses des de la barrera no té mèrit, jejeje. Us aniré llegint atenta, a vore quan cauen les fotos subacuàtiques!

    Petons!

    Vicky

    ResponElimina
  5. Ei, quins bons records!!! oi que és una ciutat maquíssima? I l'edifici de l'Òpera és espectacular!!!!

    A seguir disfrutant!!

    Yolanda

    ResponElimina