dijous, 29 d’octubre del 2009

Lady Musgrave, una classe de surf i un munt de balenes

Després d’uns dies sense trobar de nou una bona connexió, tornem a ser aquí per explicar-vos el munt de coses que hem fet en aquests quatre dies per la Sunshine Coast australiana.

Diumenge vam apropar-nos fins a l’illa de Lady Musgrave, que es troba envoltada pels esculls de la Gran Barrera. L’illa és un lloc important de nidificació de tortugues verdes i de nas de porc (però són totes igual de precioses), i pels seus voltants se’n poden veure moltes, però moltes. De fet, mentre ens dirigíem cap a un punt d’immersió en vam poder comptar fins a una vintena. Us deixem alguna imatge de les que vam poder admirar fent immersió.

L’endemà ens vam aixecar amb ganes de coses noves, i com no podia ser d’una altra manera donat el lloc privilegiat en el que ens trobàvem, ens vam apuntar a una classe de surf! Després d’una breu classe teòrica, i tres hores de pràctica a la platja d’Agnes Water i Town of 1770, vam aconseguir alguna cosa que es podia assemblar al surf o que hi recordava. Tot i això, ens van donar el certificat conforme hem superat el primer nivell, que suposem que es basa en no morir en l’intent! Preferim no explicar-vos l’intens dolor del dia següent a totes les parts del cos que compten amb algun múscul... Us deixem alguna prova de les nostres grans proeses:

Després de l’exercici, vam decidir anar cap a Hervey Bay a buscar una mica de descans però sense allunyar-nos gaire dels animals i la natura que tant ens agrada. Així que ens vam enrolar en un vaixell a la recerca i observació de balenes. Hervey Bay és una badia natural entre illes que la fa que sigui un racó d’aigües tranquil•les i això la converteix en un dels millors llocs de la costa australiana per observar aquests fantàstics animals.

Durant els mesos de maig a novembre, les balenes baixen per la costa des de les càlides aigües del nord d’Austràlia, on han tingut les seves cries, cap a l’oceà Antàrtic. I aquí a Hervey Bay les balenes femella i les seves cries de mesos troben un lloc on descansar a mig camí. És increïble poder tenir el privilegi d’observar una mare balena alletant a la seva cria. No menys espectaculars són els salts i les tombarelles de la resta de balenes.

La seva immensitat ens fan sentir molt petits, i saber que cada any comencen a recuperar-se un 13% de les balenes geperudes australianes (que són les que hem pogut observar), ens omple de felicitat i esperança.

Davant les costes de Hervey Bay hi ha Fraser Island, l’illa de sorra més gran del món, famosa pels seus dingos salvatges. És tan gran que calen tres dies per veure-la com es mereix, així que, malauradament, l’haurem de visitar en el nostre proper viatge a Austràlia.

by Anna & Felip

Foto 1: Una tortuga verda observant-nos curiosa a Lady Musgrave
Foto 2: Un surfer dels de veritat, amb els Beach Boys de fons
Foto 3: Un salt fantàstic que ens va deixar amb la boca oberta
Foto 4: Una bona manera d’acomiadar-nos fins la propera vegada!

1 comentari:

  1. Aloha mai fren's:

    Que guapa estás en el mar sacando las aletas del agua...., es una ballena?, ya me parecia a mí que estábas un "pelín" gordi. Buena tabla eh Felip, un autentico profesional del surfing.
    Tu mami te hecha mucho de menos, a los dos.
    El "Chivi", ni flores, va a su bola.
    Brisca el "terremoto de Alcorcon"... sin comentarios,

    Los proximos comentarios, en casa, que ya toca,no?.
    Besitos

    Paspas

    ResponElimina