dimecres, 12 d’agost del 2009

Papallones, orquídies i granotes

Avui dimarts hem arribat a Monteverde i hem passat la tarda aprenent sobre la fauna i la flora més impressionant de la zona, hem visitat un papallonari, un jardí d’orquídies salvatges i un centre de granotes. Aquests animals i plantes es troben en tot el parc, però algunes de les espècies més vistoses i sorprenents no són gens fàcils de trobar. A Monteverde hi ha un munt de biòlegs estudiant cadascun les seves passions; serps, papallones, ocells, micos, i fins i tot ratpenats.

A Costa Rica hi ha un gran nombre dels centenars d’espècies de papallones que hi ha al món. Des de papallones amb ales transparents, a d’altres de la mida d’una ma, des de les que viuen un sol dia per reproduir-se, fins a la Monarca que pot arribar a viure nou mesos. Hem aprés coses tan curioses com que les papallones dormen i que algunes saben fer-se les mortes quan els interessa.

Si les papallones ens van semblar curioses, les orquídies són espectaculars. Per començar suposen un pas més en l’evolució de les plantes; tot en elles està pensat per atraure als seus pol·linitzadors amb els trucs més enginyosos. Algunes d’elles fan olor a sang, d’altres imiten un insecte, o d’altres amb els seus colors fan creure que tenen nèctar. No totes les orquídies són com les que solem tenir a casa, la majoria són molt petites, però totes són impressionants. Per cert, creixen damunt dels arbres.

Quin altre món tan interessant! Una de les imatges típiques de Costa Rica són les granotes, que malauradament estan en perill d’extinció per culpa de la contaminació i del canvi climàtic. Hi ha centenars d’espècies, i la majoria estan actives de nit. Algunes són tòxiques, però segons ens han dit te n’hauries de menjar deu de les més verinoses per morir-te! Verinoses o no, són totes fascinants.

Demà entrarem en la Reserva de Monteverde i farem un munt de coses que ja us explicarem!

Pura vida!

by Anna i Felip

foto 1: papallona morpho, gran com una ma
foto 2: orquídia de conte que bé podria ballar sobre un llac com a ‘Fantasia’
foto 3: granota que ens van dir no es converteix en príncep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada