dilluns, 29 d’agost del 2011

Parcs Nacionals, capítol 2

Hem parlat de Revelstoke, Glacier, Yoho, Banff i Elk Island. És el torn de Jasper. És el parc més gran de les muntanyes rocalloses. Està situat just a sobre de Banff i comparteixen la Icefield Parkway que els travessa els dos.

Jasper és sinònim de llacs i de fauna. Segons la nostra experiència podem fer una modesta recomanació: paisatges naturals espectaculars = Banff; bisons = Elk Island; i animals = Jasper.

Però comencem pels paisatges. A Jasper hi ha glaceres (en parlarem en el següent post) i molts llacs. El més importants són els d’Annette, Edith, Patricia, Piramyd i Maligne. S’hi poden trobar imatges tant espectaculars com aquesta:

El nostre preferit és el Maligne. Allà la gent hi va a fer caiac o a passejar. Pocs es banyen; les aigües són gèlides. Per nosaltres el gran secret de Maligne és Moose Lake. Per un camí d’uns tres quilòmetres s’arriba a un llac on a la tarda s’hi poden trobar els tímids ants (a l’agost amb les cries nascudes fa poc). Moose és una paraula que prové dels indis algonquins i que vol dir “menjador de branquetes”.

El que no havíem trobat a Elk Island ens ha esclatat a la cara a Jasper. Fins i tot a dins del campground on hem acampat (aquest no té un tancat elèctric contra els óssos, com el de Banff). Us deixem unes fotos que ho diuen tot:

Marxem de Jasper, però en quan puguem us expliquem la nostra excursió per la glacera Athabasca...

Felip i Anna
Foto 1: Postal del Llac Patricia.
Foto 2: Un ant banyant-se a Moose Lake.
Foto 3: Les bighorn sheep, sí, ovelles de banyes llargues (muflons).
Foto 4: Més óssos, aquest cop una mare amb tres cadells! Què tendre!
Foto 5: Un ren, amb les seves banyes i tot.
Foto 6: Una cabra muntesa, quan ens pensàvem que no la veuríem!

1 comentari: