dijous, 11 d’agost del 2011

Niagara Falls

A unes dues hores des de Toronto hi ha les famoses cascades del Niagara. Són just a la frontera amb els Estats Units. A l'altra banda hi ha l'estat de Nova York. De fet, gran part de les cascades són made in USA, però on millor es veuen és a la banda del Canadà.

Són dues, Horseshoe (amb forma de ferradura) i Bridal veil (vel de núvia) més conegudes com a American falls (perquè estan totalment a la banda "americana", curiós, però els canadencs també són americans). Les Niagara no són les més altes del món. Amb prou feines estan entre les 50 primeres. Però són les més cabaloses. I es nota. El soroll és eixordador -Niagara vol dir "tro d'aigua" en llengua iroquesa- i l'aigua cau amb tanta força que aixeca un polsim de gotes que s'escampen per tots els miradors.

Un dia l'aigua va deixar de caure, el 1848. Alguns es van pensar que era la fi del món, però es veu que passa de vegades per l'efecte del gel.

Les cascades han generat un gran negoci. Hi ha diverses atraccions per viure-les del dret i del revés. La més divertida: Maid of the mist. Un vaixell que des de 1846 et porta fins al peu de Horseshoe. Acabes xop.

Amb tant de negoci el poble s'ha acabat convertint en una mena de Little Las Vegas de poc pressupost, amb casinos i atraccions de cartró pedra. No valen gaire la pena. Aquí l'atracció bona és el "tro d'aigua".


Je suis québécois

Després de les Niagara, pugem cap al nord. Ja som al Quebec. Ha estat un dia de ruta des de Toronto a Mont-real. Uns 550 quilòmetres vorejant el llac Ontario. Hem passat per la zona de Thousand Islands, una part del llac on hi ha moltes illes. Thousand sembla una exageració, però realment es queda curt, n'hi ha unes 1800. Algunes són tant petites que només hi cap una caseta.

I ara estem traient la pols al francès. Els québécois són francòfons i, per dir-ho ràpidament, s'assemblen als catalans. Avui hem vist poca cosa, però hem sopat al costat del Bell Center, l'estadi dels mítics Mont-real Canadiens, que es veu que són el millor equip d'hoquei del Canadà.

Demà més

Felip i Anna

Foto 1: La ferradura de les Niagara
Foto 2: Part "americana" de la Horseshoe vista des del Maid of the mist
Foto 3: L'arc de Sant Martí treu el nas entre les cascades



1 comentari:

  1. El divertit seria baixar-les fent rafting (jis, jis, ...)

    Mercè

    ResponElimina